Известният руски военен блогър беше убит, а други 25 души пострадаха при

...
Известният руски военен блогър беше убит, а други 25 души пострадаха при
Коментари Харесай

Задържаха жена за убийството на руския военен блогър frognews.bg

Известният съветски боен блогър беше погубен, а други 25 души пострадаха при гърмеж в кафене в съветския град Санкт Петербург. До момента няма информация каква е повода за детонацията.

 

 Според съветски медии кафенето е било благосъстоятелност на шефа на частната войска " Вагнер " Евгений Пригожин. В заведението е имало " креативна патриотична вечер ", в която Татарский бил основно настоящо лице. Смята се, че взривното устройство, лишило живота на блогъра, е било укрито в дървена дрънкулка, която е била подарена от младата жена на Татарский. 

 

Владлен Татарский, чието същинско име е Максим Фомин, е прочут персонаж в съветската военна блогосфера. Той беше на 40 години и имаше половин милион почитатели в канал си в Telegram. Татарский беше изявен последовател на съветската инвазия в Украйна и е предавал от фронтовата линия. 

 

Малко по-късно Пригожин разгласява видео в памет на Татарский, в което твърди, че наемниците му са завладяли градската администрация в Бахмут, а украинците са съсредоточени в западната част на града.

 

Не за първи път Пригожин афишира сходни триумфи. До този миг обаче думите му не са доказани. „ Втори април, часът е тъкмо 11 вечерта. Зад мен е постройката на градската администрация. Това е съветският байрак. На него написа „ В памет на Владлен Татарский ”. Юридически ние превзехме Бахмут ”, се споделя в изказването му.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР